גם במוזיקה הקלאסית זוכה ישראל להערכה בינלאומית: אוקראינה, צרפת, אוסטריה, ארצות הברית, טורקיה, הונגריה, איטליה ועכשיו גם פורטוגל, ברזיל, פרו, אקוודור ודרום קוריאה. יצירותיו של ברוך ברלינר נוגנו בשנים האחרונות ב־31 מדינות, ובערוץ היוטיוב שלו ישנן כן למעלה מ־3.8 מיליון צפיות. סיפורה של הצלחה ישראלית בינלאומית!

גם במוזיקה הקלאסית זוכה ישראל להערכה בינלאומית! לקראת סיבוב הופעות בדרום אמריקה, באירופה ובדרום קוריאה, מתעדכן אתרו של המלחין הישראל ברוך ברלינר מידי יום, בכרזות חדשות בסרטים ובסרטונים המנציחים הופעות בינלאומיות ושיתופי הפעולה עם טובי המנצחים, הסולנים והתזמורות.

השותף לדרך של ברוך ברלינר כבר למעלה מ־30 שנה הוא המפיק נחום סלוצקר, המציין, כי יצירותיו של ברוך ברלינר כובשות את העולם וכי הן נותנות מענה לצורך האנושי לביטוי רגשות עמוקים, של הקהל הרחב בעולם. על פי דברי המנצח הבינלאומי מיכאיל קירכהוף, "המוזיקה של ברלינר, מחזירה את קהל המאזינים לאולמות הקונצרטים של מוזיקה קלאסית בת זמננו."

https://berlinersgenesis.com/en/events/

המוזיקה של ברלינר משלבת צלילים, וידאו ארט וטקסטים מקראיים, הנקראים על ידי קריין בכל ארץ בשפה המקומית. הדבר אפשרי מאחר שהתורה הינה רב מכר, והיא תורגמה ללמעלה מ־700 שפות. לדעתו הפואמה הסימפונית לקריין ולתזמורת "Genesis" (בריאת העולם), היא ספינת הדגל, ונושאי היצירה נבחרו בקפידה והם: "היום הראשון לבריאת העולם", "בריאת אדם וחווה", "הגרוש מגן עדן", "קין והבל" , "נח", "המבול" ו"ברית הקשת". נושאים אלה אקטואלים ואוניברסלים גם היום, בכל מקום בעולם.

ברוך ברלינר איש מאמין, לכן יצירותיו הגדולות עוסקות בנושאים מקראיים, מוסריים, ובשאלות על הזיקה בין אדם לחברו ובין אדם לאלוקיו, ואלה שמות היצירות: "בריאת העולם", "עקדת יצחק", "חלום יעקב" ו"האורטוריה אברהם".

המסע המוזיקלי מעלה תהיות על מהות חופש הבחירה, על היחס בין הטוב לרע, וכן דילמות אלה ואחרות שבפניהן האדם עומד. אמנים ומוזיקאים רבים אוהבים את יצירותיו של ברלינר, מצטרפים והופכים לשותפים בפרויקט הבינלאומי הזה וכל אלה תרמו רבות להתפתחותו.

היצירות מתוזמרות לתזמורת סימפונית, לתזמורת קאמרית, להרכבי שירה ובלט ומבוצעות בסגנונות שונים, מקלאסי ועד סימפו רוק, סימפו פופ ואפילו אורטוריה רוק תיאטרלית. את היצירה משלים ווידאו ארט מרהיב מאת ירון שין המכונה "Jewboy"  המעמיק וחושף רבדים נוספים ומשתף את השומע לא רק בצלילים אלא גם בשלל גוונים.

תגובות המבקרים וחובבי המוזיקה מחמיאות ונלהבות ולכן לא מפתיע שהביקורות מהוות סימני הדרך להתפתחות היצירות.

לאחרונה התקיימו קונצרטים באיי מדירה שבפורטוגל. משם המשיכה המשלחת הישראלית לברזיל, לקונצרטים בריו דה ז'נרו ובסאו פאולו, לעיר לימה שבפרו, לעיר קיטו שבאקוודור ולערים בוגוטה ובוקרמנגה שבקולומביה. בחודש יולי יתקיימו קונצרטים באיטליה, קרואטיה, דרום קוראה ובצרפת. לדברי ברלינר: "תגובות הקהל הנלהבות והתשואות הרבות נתונות מוטיבציה להמשיך וליצור."

 

תוכן נוסף לקריאה

"היונה משתוקקת למבול" – ערב ירידתו לדפוס של קובץ שיריו התשיעי, של פרופסור גד קינר קיסינגר, שחקן, מרצה, במאי ומתרגם, הוחלט להוסיף שלושה שירים בהשראת ההלם בעקבות הטבח, שביצע החמאס ביישובי העוטף ב־7.10.2023, והקשריו הפוליטיים והתרבותיים. השיר "סופת אובך", הטבוע סגנונית בחותם מקראי, עוסק בהליכת השולל אחרי התעתוע שהוביל לאסון; "שיר הרעים", עם ההרמז השקוף ל"שיר הרעות", צופה מהיבט טראגי־אירוני את ההנצחה והמיסוד העתידיים של הטבח, בהתאם לדפוסי הנצחת השואה; אילו שיר העוועים "טהילים" בוחן את הקשר הסימביוטי המעוות בין מודעות בטחונית־מלחמתית לקנאות אמונית.

דילוג לתוכן