הידעת? אחד מנכסי צאן וברזל של השומרונים הוא שימור העברית העתיקה! דן תורן גילה את זה: קבלו את הפרויקט של צדקה 'שירים עלי דשא' שמארח את דן תורן בסנונית ראשונה קסומה 'מרלין'.
על חוף הים, מכה קלה בגב / קוראים לי מרלין ואותי אתה תאהב /
בן העדה השומרונית, איציק צדקה, יוצר שירים מחונן, בפרויקט שירים חדשני בו כתב בתקופות שונות של חייו ומקבלים סגירת מעגל עכשיו. הנה מה ששיתף:
"'מרלין' יוצא מתוך שילוב של מספר השפעות, בתקופת נעוריי ושירותי הצבאי, בשכונה שלנו, היה רץ הלהיט "מרלן שלי מרלן" של ישי לוי . כנער מתבגר הערצתי את להקת משינה, ובזמן שירותי הצבאי במקביל ל "נגעה בשמיים" שלהם, הוציאה להקת אתניקס את הלהיט "ג'סיקה", וחלמתי לייצר מולו שיר מקביל ויחד עם סיפור אהבה ששברה את ליבי חיברתי יחד עם טייק-אופ שרציתי לעשות לשיר של ישי לוי, מרלן שלי מרלן , וכך נולד השיר הזה. בהמשך בתקופת הצבא שירתתי בבסיס של אוגדת מילואים, וכשהם היו באים לתקופות שירות, לכל קבוצה שהגיעה, הייתי שר את השיר תוך כדי עבודה, וכל היום הם חזרו על הפזמון, ושאלו של מי השיר, הייתי עונה בשקר לבן שהשיר של להקת משינה, והם היו עונים , "אין על השירים של משינה", משם הבנתי שזה השיר הראשון שאני רוצה להוציא."
"כבן לעדה השומרונית כמו כל שאר בני העדה, גם אני חי ונושם את התורה, הן כדרך חיים, והן כהשראה לכל שביל חיים בו אני הולך. אחד מנכסי צאן הברזל של העדה הוא שימור העברית העתיקה אותה דיברו בני ישראל, הן בכתבה והן בלשונה, שזה ממש כמו לקרוא את הטקסט בשפת המקור.
השיר הראשון בתורה מתחיל כבר בפרשה הראשונה בספר בראשית, בשירת למך "עדה וצלה שמען קולי, נשי למך האזינה אמרתי" והשיר האחרון בספר דברים מתוך שירת האזינו האדירה "האזינו השמים ואדברה, ותשמע הארץ אמרי פי" – המוטיב של השירה המקבילה, המושרש בתורה הילך עליי קסם, כלומר אותה משמעות בשני משפטים שונים שאומרים אותו דבר בעוצמה אחרת. ובתוך שירת "האזינו" יש את המשפט הרוחני בהקבלה " יערף כמטר לקחי, תזל כטל אמרתי ,כשעירים עלי דשא, וכרביבים עלי עשב".
הקסם הזה משך אותי אל הכתיבה, והוא הבאר ממנה אני שותה את מילותיי, ומשם מטפטף על הנייר את "מטר לקחי" "שעירים עלי דשא" הן הרוח של המילים של שירת האזינו, ובהשאלה קראתי לפרויקט "שירים עלי דשא" – מתוך תפילה חרישית, ששירים אלו יהיו הרוח בשרשרת דשא של שירים אותם מכירים עוקביי ברשת החברתית, ויצאו עכשיו אל מרחבי לבבות החפצים לשמוע."